Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ανοιχτή ψηφιακή βιβλιοθήκη για παιδιά και γονείς

Μένουμε σπίτι, διαβάζοντας ή ακούγοντας ψηφιακά βιβλία για παιδιά αλλά και μεγάλους από την πλούσια ανοιχτή ψηφιακή βιβλιοθήκη διαφόρων εκδοτικών οίκων και οργανισμών που μπορούμε να βρούμε στο σύνδεσμο https://www.openbook.gr/menoume-spiti/  Επιλέγουμε βιβλία, κάνοντας κλικ με το ποντίκι εκεί που βλέπουμε χεράκι στα μπλε γράμματα. Καλή ανάγνωση/ακρόαση!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ –ΔΙΠΛΗ ΧΑΡΑ!


 Αγαπητά μας παιδιά,

 η 25η Μαρτίου αποτελεί μια πολύ σημαντική ημέρα για εμάς, τους Έλληνες, ορθοδόξους χριστιανούς. Είναι ημέρα διπλής γιορτής (θρησκευτικής και εθνικής)  και συνεπώς ημέρα διπλής χαράς.
 Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα που έφερε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία μας ότι σε εννέα μήνες θα γεννήσει τον Ιησού Χριστό.






 Γιορτάζουμε την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης, τότε που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε, στην Αγία Λαύρα, το λάβαρο της Επανάστασης και όρκισε τους αγωνιστές να πολεμήσουν για την Ελευθερία,  αποτινάσσοντας τον τούρκικο ζυγό της σκλαβιάς.






                              Θεόδωρος Βρυζάκης: Ο θρύλος της Αγίας Λαύρας


 Σήμερα, καλούμαστε κι εμείς να μιμηθούμε τους προγόνους μας, να αγωνιστούμε ενωμένοι για το καλό όλων μας. Με οδηγό την Παναγία μας και ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών να παραμείνουμε στα σπίτια μας και να τηρούμε  τους κανόνες υγιεινής, γρήγορα θα ανταμώσουμε και πάλι στο αγαπημένο μας σχολείο.


 Μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων που παρουσιάζει ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, στη διεύθυνση https://www.vrellis.gr (προτείνεται για μαθητές Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ τάξεων) και να ασχοληθείτε δημιουργικά με το εκπαιδευτικό υλικό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (σε φιγούρες playmobil), 
στη διεύθυνση http://www.nhmuseum.gr/el/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko  (προτείνεται για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄τάξεων).


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Να και ένα παραμύθι για τον κορωνοϊό!
                Πατήστε εδώ

Παιδιά, τώρα που είμαστε μακριά, βιβλία αγαπημένα μας κρατάνε συντροφιά! 

                                    Πατήστε εδώ

                                 

Σε αυτόν τον σύνδεσμό, παιδιά, μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα ή ολόκληρες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων διαβασμένες από γνωστούς ταλαντούχους ηθοποιούς, ενώ εσείς τις διαβάζετε παράλληλα γυρνώντας τις σελίδες του ψηφιακού βιβλίου: Μικρός Αναγνώστης