Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ιστορικές προσωπικότητες μέσω ...ζωγραφικής και Wikipedia!

      Τρεις πίνακες ζωγραφικής με ιστορικές προσωπικότητες και μια μοναδική ιδιότητα: σύροντας το ποντίκι σας επάνω σε καθεμία προσωπικότητα, σαν δείχνει το όνομά της, ενώ κάνοντας κλικ επάνω της, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες της Wikipedia. Επειδή οι πληροφορίες είναι στ' Αγγλικά, ψάξτε αριστερά της σελίδας στη στήλη "Language" και πατήστε τα "Ελληνικά". Αν το λήμμα υπάρχει στην ελληνική έκδοση της Wikipedia, θα σας το εμφανίσει. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι οι πίνακες είναι πολύ μεγαλύτεροι από την οθόνη, οπότε χρησιμοποιείστε τις μπάρες (κάτω και δεξιά) για να δείτε όλες τις μεριές του κάθε πίνακα.
      Ο πρώτος πίνακας αφορά γενικά ιστορικές προσωπικότητες, γεγονότα (π.χ. βόμβα της Χιροσίμα), μνημεία (π.χ. Στόουνχετζ), ζώα (π.χ. χρυσαετός), εφευρέσεις (π.χ. φωνογράφος), ακόμα και θρησκευτικές δοξασίες (π.χ. τα ουρί του παραδείσου των μουσουλμάνων). Για να τον εξερευνήσετε πατήστε εδώ.
      Ο δεύτερος πίνακας αφορά κυρίως γυναικείες ιστορικές προσωπικότητες και θα τον δείτε εδώ.
      Τέλος ο τρίτος πίνακας αφορά κυρίως τους "καλούς" και τους "κακούς" της Ιστορίας, σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του και την Wikipedia, και θα τον δείτε εδώ.